Recepten aanvragen?

Internet

  • U kunt herhaalrecpeten aanvragen via de Patientenomgeving in  de rechterzijbalk
  • Recepten kunnen door de apotheek ook bezorgd worden. U moet dat dan wel even met de assistente afspreken en bij herhaling via deze site kunt u het ook zelf aangeven. 
  • Voor mensen die graag 's avonds hun medicijnen ophalen kunnen we ook recepten naar de 24-uurs apotheek in het Waterlandziekenhuis sturen. Laat dat bij herhaalrecepten dan even weten.

 

Telefoon

  • Herhaalrecepten kunt u ook makkelijk via de receptenlijn aanvragen. Recepten voor 10.00 aangevraagd kunt u de volgende dag na 11.00 uur in de apotheek van uw keuze ophalen.
  • Vergeet niet uw telefoonnummer in te spreken, want soms is er iets niet duidelijk en moet de assistente u kunnen bellen.
  • U kunt dag en nacht herhaalrecepten inspreken. De capaciteit van onze systeem is zo groot, dat u nooit meer 'eruit gegooid' wordt omdat het 'bandje' vol is.

 

Merkgeneesmiddelen beter? Nee,dat is een misverstand

We krijgen veel vragen over merkgeneesmiddelen of de zogenaamnd generieke geneesmiddelen. Die laatste zijn echt net zo  goed maar goedkoper omdat het patient van de farmaceutische industrie op zo'n geneesmiddel verlopen is. De verschillen tussen generieke middelen en merkmiddelen zijn niet groter dan verschillen tussen hetzelfde middel van een merkgeneesmiddel dat op 2 verschillende tijdstippen is geproduceerd.

Wij schrijven altijd de stofnaam voor. De apotheker moet van uw verzekeraar het goodkoopste middel afleveren. Alleeen als u daadwerkelijk overgevoelig bent voor een generiek middel mogen we een merkgeneesmiddel voorschrijven. Dat kunnen we alleen nooit aantonen.

Goedkoper is echt zinnig: u betaalt de dure middelenimmers ofwel  binnen uw eigen risico ofwel gaat de premie gewoon volgend jaar omhoog.

Contact

Spoednummer 0299-644011; optie 1
 

Huisartsenmaatschap Landauer

Landauerstraat 200
1445 PX PURMEREND
Telefoon:
0299-644011
Receptenlijn:
0299-685475
Fax:
0299-460216
Routebeschrijving >

Patiënt­omgeving